Η Ομάδα μας

Δημήτριος Πέτσιος Msc
Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Ο Δημήτρης Πετσιος αποφοίτησε από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου το 2003.

Ακολούθησε διετές προγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Άθλησης και Διατροφής (MSc) όπου αρίστευσε.

Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια υγείας, διατροφής , άσκησης και ψυχολογίας και έχει μιλήσει σε ενημερωτικές εκπομπές με θέμα τη διατροφή.

Διαθέτει μετεκπαίδευση για την αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών με τίτλο Master Practitioner και είναι ειδικός στην κλινική διατροφή, συμπεριφορική αλλαγή αλλά και στη διατροφή για παιδιά.

Νίνα Καραμολέγκου MSc
Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Η Νίνα Καραμολέγκου είναι Ψυχολόγος, ειδικεύεται στον τομέα της Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Kατέχει πτυχίο Ψυχολογίας (BSc) του University of Wales, UK και μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (MSc) του University of Sheffield, UK.

Έχει εκπαιδευτεί στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία από την Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινητείου Νοσοκομείου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, στη Διάγνωση και Συμβουλευτική ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες από την Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ) και ακόμη έχει αποκτήσει δίπλωμα στη Συμβουλευτική και Δεξιότητες Συμβουλευτικής από τον Ελληνικό Σύλλογο Δια Βίου Εκπαίδευσης.

Είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (British Psychological Society, BPS) καθώς και του του Βρετανικού Επιμελητηρίου Υγείας (Health and Care Professions Council, HCPC).

Σοφία Κανέλλου
Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Η Σοφία Κανέλλου σπούδασε Διατροφή και Διαιτολογία στη Θεσσαλονίκη. Ακολούθησε πρακτική στη Βενετία και συνεργάστηκε με παιδικούς σταθμούς για τη σύνταξη χορτοφαγικων μενού για παιδιά.

Αρίστευσε στις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Ιατρική σχολή στην Ανκόνα με θέμα «Χορτοφαγική διατροφή σε όλα τα στάδια της ζωής για φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις.

Διαθέτει πτυχίο “ Evidence-based optimal nutrition” aπό το Harvard και «Master practitioner on eating disorders».

Αγαπάει τα ζώα , τη φύση και τα ταξίδια .

Τσουλέας Δημήτρης
Γυμναστής

Ο Τσουλέας Δημήτρης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθήνας με ειδικότητα «Ευρωστία και υγειά».

Η επαγγελματική του εμπειρία έχει αφετηρία το 2008 με την συνεργασία της γνώστης αλυσίδας γυμναστήριων Joe Weider στο τομέα της προσωπικής εκγύμνασης και μετέπειτα συνεργασίας με την αλυσίδα γυμναστήριων Alterlife που ξεκινά από το 2015 όπου και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα ασχολείτε με την προσωπική εκγύμναση ατόμων στον προσωπικό τους χώρο ή σε χώρους επιλογής τους.

Η προσωπική εκγύμναση περιλαμβάνει μυϊκή αξιολόγηση, αποκατάσταση μυοσκελετικών δυσλειτουργιών, μυϊκή ενδυνάμωση και αερόβια ικανότητα.

Μυρτώ Καλογεροπούλου
Fitness Expert

Η Μυρτώ Καλογεροπούλου, είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Ξεκίνησε την καριέρα της ως Fitness Expert αποφοιτώντας από την Ανώτερη Επαγγελματική σχολή κλασικού και σύγχρονου χορού «Ραλλού Μάνου». Θέλοντας να εμπλουτίσει τις γνώσεις της, έκανε διετή μετεκπαίδευση στο Balanced Body University ως Pilates Instructor, με εξειδίκευση στην αποκατάσταση τραυματισμών.

Είναι επίσημη εκπαιδεύτρια της μεθόδου Pilates στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό φορέα Peak Pilates.

Ακολούθησαν πλήθος σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων στο Cross Training και τη μέθοδο HIIT, στην Ελλάδα και το Λονδίνο.

Εκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο ως Master Trainer της UGI ®️ ball.

Είναι κάτοχος του πτυχίου Sports Nutrition του εκπαιδευτικού φορέα ISSN.

Οι τόσο διαφορετικές προσλαμβάνουσες στην εκπαίδευση της, προσθέτουν μια ιδιαίτερη ποικιλομορφία στην πρακτική της. Πιστεύει ότι η πειθαρχία, η συνέπεια και η επιμονή είναι οι 3 βασικές αξίες για την επίτευξη και τη διατήρηση ενός υγιούς τρόπου ζωής. Ο στόχος της είναι να κάνει το fitness μέρος της καθημερινής ζωής των ανθρώπων, να βελτιώσει τη σχέση τους με τη διατροφή και τελικά να αγαπήσουν τον εαυτό τους ακόμα περισσότερο.

Θεοδώρα Λυμπεροπούλου
Χοροθεραπεύτρια

Είμαι η Θεοδώρα Λυμπεροπούλου Χοροθεραπεύτρια (Diplôme Master M1 et 2 Sciences Humaines et Sociales – Création artistique – Danse thérapie, Université Paris -5 Descartes), διπλωματούχος καθηγήτρια κλασικού-σύγχρονου χορού (Κρατικό Δίπλωμα Καθηγήτριας Χορού από την Ανώτερη Επαγγελματική Ιδιωτική Σχολή Χορού “Δέσποινα Γρηγοριάδου”) και δασκάλα hatha/vinyasa yoga (200h Shri Gaia Institute & 300h Alpha Yoga School).

Όλες οι ειδικότητές μου έχουν μια κοινή βάση: το ανθρώπινο σώμα – και αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο για να συνδυαστούν οι πρακτικές αυτές που χρειαζόμαστε ώστε ο απέναντί μας να βοηθηθεί και να προχωρήσει.

Μαζί θα δουλέψουμε με τη yoga (Hatha/vinyasa)το σώμα και την σχέση μας μαζί του.

Θα δυναμώσουμε, θα γίνουμε πιο ελαστικοί, θα χαλαρώσουμε για να αποκτήσουμε ένα σώμα υγιές και λειτουργικό.

Πανταζάρα Σάρρα
Διαιτολόγος

H Πανταζάρα Σάρρα αποφοίτησε από το τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης το 2021.

Η πτυχιακή της μελέτη είχε ως ερευνητικό σκοπό τη διερεύνηση των διατροφικών συνηθειών και της σύστασης σώματος των φοιτητών του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.

Με την απόκτηση του πτυχίου ξεκίνησε κατευθείαν εργασία ως συνεργάτης στο διαιτολογικό γραφείο του κ. Πέτσιου που διατηρεί στην Κηφισιά.

Η εμπειρία αυτή την εφοδίασε επιστημονικά και στην πράξη στα πεδία συμπεριφορικής προσέγγισης και θεραπείας, διατροφικών διαταραχών, κλινικών περιστατικών, παρουσιάσεων και ομιλιών σε εταιρίες, αλλά και σε κοινό, ώστε να μπορεί να διαχειριστεί και να αποδίδει πληθώρα παρεμβάσεων και υπηρεσιών στα πλαίσια της ομάδας δια…της Τροφής και υπό τη συστηματική επίβλεψη και καθοδήγηση του κ. Πέτσιου.

Ταυτόχρονα, παρακολουθεί ποικίλα συνέδρια και σεμινάρια με στόχο τη συνεχή ενημέρωση στο πεδίο της Διατροφής, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί πάνω σε θέματα διατροφικού περιεχομένου σε διάφορα site και ηλεκτρονικά περιοδικά.

Θέλει μέσω της ολιστικής διατροφικής παρέμβασης να συμβάλλει στην καλλιέργεια και στην υιοθέτηση καλύτερων διατροφικών συνηθειών των ατόμων που την εμπιστεύονται, καθώς και στην διατροφική εκπαίδευσή τους, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και χωρίς την καθοδήγηση Διαιτολόγου σε βάθος χρόνου.