Συνταγές

Apple chia parfait

Ένας από τους πολλούς λόγους που αγαπώ τα μήλα είναι πως πάντα βρίσκουν το δικό τους τρόπο και δρόμο να τρυπώσουν στις συνταγές μας και να απογειώσουν το αποτέλεσμα. Χαμήλα σε θερμίδες και με γλυκιά γεύση τόσο όσο χρειάζεται έρχονται καραμελωμένα με ελάχιστο σιρόπι σφενδάμου και λάδι καρύδας να απογειώσουν ένα chia parfait!

Για τη βάση :

  • 1 κούπα νιφάδες βρώμης
  • 3 κ.σ σπόροι chia
  • 1 κ.σ σιρόπι σφενδάμου ( αν θέλετε πιο γλυκό βάζετε παραπάνω)
  • γάλα βρώμης περίπου 1μιση κούπα ίσως και λίγο  παραπάνω . να είναι νερουλό το αποτέλεσμα

Για τη γαρνιτούρα:

  • 1/2 μήλο κομμένο σε κομματάκια
  • 1 κ.γ λάδι καρύδας
  • 1 κ.γ σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.σ γιαούρτι καρύδας ή αμυγδάλου
  • 2 κ.σ γκρανόλα

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα υλικά της βάσης σε ένα δοχείο  ή μπολ και ανακατεύουμε. Κλείνουμε με καπάκι ή ζελατίνα. Τοποθετούμε στο ψυγείο το προηγούμενο βράδυ ή τουλάχιστον 2 ώρες.

Ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα 3 πρώτα υλικά της γαρνιτούρασ και αφήνουν να καραμελώσουν και να μαλακώσουν. ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Θα χρειαστούν 5 λεπτά

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βγάζουμε από το ψυγείο το chia parfait και βάζουμε σε ένα βαζάκι την ποσότητα που θέλουμε.

Ρίχουμε τη γκρανόλα , μετά τα καραμελωμένα μήλα και τέλος το γιαούρτι.

Το αποτέλεσμα είναι απλά μαγικο!

Enjoy και καλή απόλαυση!

Related Posts