Συνταγές

Σοκολατένια τρουφάκια με ελάχιστες θερμίδες για να τσιμπάς non stop

Σοκολατένια τρουφάκια με ελάχιστες θερμίδες

Κορίτσια μου, γνωρίζω πολύ καλά πως όλες μας θέλουμε να τρώμε τα αγαπημένα μας γλυκά αλλά να μην παχαίνουμε. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να εξαφανίσουμε τις θερμίδες (όσο και αν το επιθυμούμε) αλλά ωστόσο υπάρχουν διάφορα τρικς για να τις ελαττώσουμε. Σας έχω γράψει πολλές φορές και με έχετε ακούσει να λέω μέσα από τα βίντεο μου πως όλες οι τροφές έχουν μια θέση στο διατροφολόγιό μας. Δεν πρέπει να απαγορεύουμε στον εαυτό μας να τρώει κάτι που αγαπά. Μπορούμε όμως να του δώσουμε την τροφή που αγαπά, στην καλύτερή της εκδοχή. Τι ακριβώς εννοώ (ακούω το μυαλουδάκι σου τι σκέφτεται αυτή τη στιγμή).

Υπάρχουν εκείνες οι συνταγές τις οποίες μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι και να μην στερηθείς τίποτα απολύτως. Έχεις δηλαδή όρεξη για γλυκό; Θες να έχεις μία μικρή σοκολατένια λιχουδιά στο ψυγείο σου που να την τσιμπάς σε εκείνες τις κρίσιμες στιγμές υπογλυκαιμίας; Στην έχω ευθύς αμέσως.

Υγιεινά τρουφάκια με καρύδα χωρίς ζάχαρη. Πανεύκολη, γρήγορη συνταγή και πεντανόστιμη!
Ό,τι πρέπει για τις ώρες που θέλουμε οπωσδήποτε κάτι γλυκό! Ναι, δεν χρειάζεται να φας μία σοκολάτα με θερμίδες για να καλύψεις την επιθυμία σου για κάτι… σοκολατένιο. Αυτή η συνταγή θα σε ανταμείψει. Trust me!

Υλικά:
1 κούπα φουντούκια
1 κούπα χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι (8 έβαλα για την ακρίβεια )
1/2 κούπα καρύδα τριμμένη
1/4 κούπας κακάο (να προτιμάτε χωρίς ζάχαρη γιατί δεν υπάρχει λόγος να φορτώνεστε έξτρα θερμίδες)
2 κ.σ μέλι
2 κ. σ τριμμένη καρύδα για να τα ρολάρουμε

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τις έξτρα δύο κ.σ καρύδα. Έπειτα, χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν όλα ένα μείγμα.
Το βάζουμε σε ένα μπολ κ φορώντας καλύτερα γάντια το πλάθουμε λίγο.
Φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και τις ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολάκι που θα έχουμε βάλει την έξτρα καρύδα.
Τις ρολαρουμε να γεμίσουν καρύδα κ απέξω κ τις βάζουμε σε δισκάκι ή μπολ ή ό,τι άλλο έχουμε σπίτι.
Αφού τελειώσουμε το μείγμα και έχουμε φτιάξει όλα τα τρουφάκια τα βαζουμε ψυγείο για 2 ώρες.
Έτοιμα!
Αν θέλετε τα έχετε στο ψυγείο μόνιμα για να είναι πιο σκληρά ή τα βάζετε σε ένα δοχείο στη κουζίνας σας!

Εύχομαι να τα φτιάξετε και να τα απολαύσετε !

Related Posts