Συνταγές

Vegan cherry cheesecake

Ποιος δεν αγαπάει ένα δροσερό απολαυστικό cheesecake;

Ειδικά τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού είναι το κατάλληλο γλυκό για να μας γλυκάνει και να μας δροσίσει!

Τι θα λέγατε να βλέπαμε το γνωστό αυτό γλυκό σε μια διαφορετική , πιο light και θρεπτική εκδοχή;

Η εποχή των κερασιών ξυπνάει όμορφες παιδικές αναμνήσεις όταν βάζαμε τα κερασάκια για σκουλαρήκια στα αυτιά μας! Όμως τα κερασάκια μπορούν να γίνουν και μια σορμπέ στρώση πάνω στο cheesecake μας!

Πάμε για τη συνταγή μας !

Υλικά :

Για τη βάση :

  • 1 κούπα φουντούκια
  • 2 κ.σ τριμμένη καρύδα
  • 10 χουρμάδες

Για την κρέμα :

  • 1 1/2 κούπα κάσιους ( θα τα μουλιάσουμε σε ζεστό νερό για 15 λεπτά)
  • 2 κ.σ μελάσα
  • 1 κ.σ λάδι καρύδας
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • χυμό από 1 lime
  • 1 κούπα γάλα αμυγδάλου

Για την μαρμελάδα κεράσι :

  • 1 κούπα κεράσια παγωμένα ( τα βάζουμε κατάψυξη για να είναι ακόμα πιο δροσερά)
  • λίγο νερό
  • 1 κ.σ σπόρους

Εκτέλεση :

Φτιάχνουμε πρώτα τη βάση μας χτυπώντας στο μίξερ τα υλικά της βάσης. Τοποθετούμε σε 4 μπωλ μικρά.

Σουρώνουμε τα μουλιασμένα κάσιους (θα παρατηρήσετε πως θα έχουν φουσκώσει) και τα ρίχνουμε στο μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας. Θα χτυπήσουμε για αρκετή ώρα μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα. Μοιράζουμε ισόποσα στα μπωλ και τοποθετούμε λίγο στο ψυγείο. Συνεχίζουμε με την υγιεινή μαρμελάδα κεράσι. Χτυπάμε πάλι στο μίξερ τα υλικά για τα μαρμελάδα. Οι σπόροι chia θα βοηθήσουν να “πήξει” λίγο η μαρμελάδα.  Βγάζουμε από το ψυγείο τα μπωλ μας και ρίχνουμε μια στρώση στο καθένα από τη μαρμελάδα μας. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά 2-3 ώρες,

Απολαμβάνουμε και κάνουμε θετικές σκέψεις!

ΥΓ: τη μελάσα μας μπορείτε να βρείτε στο the healthy plan στην κατηγορία superfoods