News

Spring time! 4+1 tips για να υποδεχτείς fit & healthy την άνοιξη!

Εάν τους προηγούμενους μήνες προτιμούσες τον καναπέ και την τηλεόραση απ’ την άσκηση, σε καταλαβαίνουμε απόλυτα! Η άνοιξη, όμως, είναι προ των πυλών, και ήρθε η ώρα να διώξεις τις χειμωνιάτικες συνήθειες και να υποδεχθείς την εποχή της ανανέωσης με ανοιχτές αγκάλες.

Υιοθέτησε από σήμερα κιόλας τις παρακάτω wellness συνήθειες για να προετοιμάσεις και να διασφαλίσεις πως αυτή η νέα περίοδος θα γεμίσει από ενέργεια και ζωντάνια.

Stretching

Ακούγεται κάτι απλό, αλλά είναι πολύ σημαντικό. Βάλε στην ρουτίνα σου απλές διατάσεις και σίγουρα θα δεις αλλαγή στην στάση του σώματός σου. Μην ξεχνάς, όταν το σώμα μας  τεντώνεται «ξυπνάει». Έτσι, κάνοντας ένα πρωινό stretching, μπορείς να ξεκινήσεις την ημέρα σου λιιιγο πιο ανάλαφρα και να δώσεις ένα boost στον εαυτό σου, ενδυναμώνοντας το σώμα σου και προετοιμάζοντάς το για ένα νέο καλοκαίρι. Μπορείς να πάρεις ιδέες και εδώ.

Ασκήσεις σε εξωτερικούς χώρους

Τώρα που ο καιρός ανοίγει τι πιο ωραίο να κάνεις προπόνηση στην φύση. Δοκίμασε την πιο απλή και αποτελεσματική άσκηση, το περπάτημα ή το hiking ήπιας μορφής σε εύκολα μονοπάτι, το τζόκινγκ ή ακόμα και ποδήλατο. Η φύση σίγουρα βοηθάει στην ψυχολογία σου, ενώ παράλληλα θα γυμνάζεσαι. Άλλωστε πέρα από τον καιρό, «ανοίγει» και η μέρα, οπότε θα έχεις την δυνατότητα να προπονηθείς ακόμα και πιο αργά το απόγευμα, αποβάλλοντας, με αυτόν τον τρόπο την ένταση της ημέρας.

Άλλαξε διατροφικές συνήθειες

Αποχαιρέτησε τα βαριά φαγητά του χειμώνα και καλωσόρισε ελαφρύτερα, εποχιακά γεύματα. Μπορείς να επιλέγεις φρέσκα φρούτα, λαχανικά και άπαχες πρωτεΐνες, για μια νέα διατροφική συνήθεια. Καθώς θα αλλάζεις την διατροφή σου, θα αλλάζει και το σώμα σου. Το καλό με την άνοιξη είναι ότι προσφέρει απλόχερα, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, που συνεπάγεται με ποικιλία, επομένως δεν θα δυσκολευτείς καθόλου να βρεις νέες διατροφικές συνήθειες.

Βρες νέους τρόπους άσκησης

Καμία φορά χρειάζεται να ανανεώνουμε τον τρόπο που έχουμε επιλέξει να γυμναστούμε, γιατί το σώμα μας όταν συνηθίζει σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, μένει σταθερό, δεν αλλάζει εύκολα. Μπορείς, επομένως, να κάνεις μια έρευνα με σκοπό να ανακαλύψεις νέες αθλητικές δραστηριότητες που ταιριάζουν στο στιλ σου. Παράλληλα, παρακίνησε τους φίλους να ξεκινήστε μαζί κάτι, ώστε να γίνει πιο fun, και ίσως μια διαφορετική έξοδος.

Απλά περπάτα

Το είπαμε και πιο πάνω, το λέμε και τώρα για να δώσουμε έμφαση σε αυτή την τόσο αποτελεσματική fitness συνήθεια, το περπάτημα. Περπάτα… στην πόλη, στο βουνό, ακόμα και για κοντινές αποστάσεις  διάλεξε να πας με τα πόδια, παρά με το μεταφορικό σου μέσο. Ακόμα και για ένα κοντινό καφέ ή ποτό, διάλεξε να περπατήσεις λίγο και ας πάρει κάποια λεπτά παραπάνω να φτάσεις στον προορισμό σου. Το ήπιο περπάτημα δεν έκανε πότε κακό σε κανέναν, ίσως το αντίθετο, μπορεί να γίνει μια γλυκιά συνήθεια.

Οπότε, μην χάνεις χρόνο και ψάξε νέους τρόπους να βελτιώσεις τις συνήθειες σου, τώρα που η άνοιξη καταφτάνει και σου χτυπάει την πόρτα για πιο έντονη δραστηριοποίηση. Επικεντρώσου στους στόχους σου, για καλύτερη υγεία και φυσική κατάσταση και θέσε ρεαλιστικούς στόχους! Εκμεταλλεύσου αυτή την ανθισμένη εποχή για να βάλεις στη ζωή σου μια διαφορετική wellness ρουτίνα!